Actief kamperen

Voor de meer actieve vakantieganger is een vakantie in de Ardennen aan te raden. De omgeving biedt zich meer dan uitstekend voor lange wandelingen of mountainbike tochten. Je zult in de Ardennen maar weinig mensen tegenkomen die niet graag de natuur in gaan. In het seizoen kan je er ook bessen en noten vinden en zelfs paddenstoelen. Het is bij de laatste wel zeker aan te raden om te weten wat je doet, de ene paddenstoel is de andere niet en waar die ene eetbaar is, is zijn bijna tweelingbroer giftig – laat je instrueren of volg een cursus maar ga niet zomaar paddenstoelen plukken als je niet weet welke je wel of niet kunt eten. Gelukkig kunnen de meeste mensen frambozen en bramen goed onderscheiden en deze kunnen ook zonder problemen gegeten worden.

Wanneer wandelen en fietsen niet genoeg is

Abseilen, kajakken of een survivaltocht in de Ardennen, voor dit soort ondernemingen zal je over het algemeen moeten boeken, derhalve weet je zeker dat het een ervaring zal worden om nooit meer te vergeten. Een vakantie in de Ardennen of je nu gaat wandelen, fietsen of nog actiever wilt zijn, is een onvergetelijke ervaring waarbij je meer respect zult krijgen voor de natuur. Het is een wonderschone omgeving met natuur die je in veel gevallen niet meer in een directe omgeving zult aantreffen.

ardennen vlakbij op vakantie foto 2013

Kamperen in de Ardennen

Wanneer je de ervaring helemaal op en top wilt beleven ga je kamperen in de Ardennen. Het is helaas niet toegestaan om op elke willekeurige plek je tent neer te zetten. Maar er zijn geweldige campings te vinden die zo dicht mogelijk bij de natuur blijven. Om de ervaring zo natuurgetrouw te laten zijn.

Speak Your Mind

*