Kamperen aan de Vlaamse kust: Deel 2

De Belgische kust is 67 kilometer lang en ongeveer 500 meter breed, het merendeel hiervan hoort bij Vlaanderen. Daarmee is het strand niet erg groot, toch is er genoeg te doen. Hoewel het strand veel heeft moeten doorstaan zoals een ijstijd die het landschap deed veranderen, een 2e wereldoorlog die er een fort van maakte en de snel groeiende infrastructuur langs de kust, is het voor menig toerist de ultieme plek voor een vakantie met het gezin. Met dit korte artikel kan jij ook inzien dat de kust van België ook voor jouw gezin weleens de ultieme vakantie kan opleveren.

dit is kamperen aan de belgische kust

Het strand en de zee zijn populair bij veel toeristen. De meesten gaan daarheen omdat het goedkoop is of simpelweg omdat ze het eigen land uit willen. Daarnaast liggen er ook vele leuke steden aan de kust, zoals Brugge.

 • Er is natuurlijk nog veel meer te doen. Om enkel op te noemen:
 • Er zijn tal van mooie wandel- en fietsroutes langs de kust en  verder landinwaarts.
 • Je kan altijd wel ergens een boottocht maken of zelf een boot huren.
 • Vele culturele en historische plekken om te bezoeken.\
 • Daarnaast ook vele musea, met bijvoorbeeld de tweede wereld oorlog als thema.

-          Voor je rust kan je naar één van de tientallen wellness resorts.

-          Ook kan je culinair genieten bij een visrestaurant langs de kust of gezellig op een picknickplaats.

-          Jaarlijks zijn er vele (muziek)evenementen op en vlakbij de kust.

-          Leuke steden om te gaan shoppen.

-          En natuurlijk is het strand zelf ook erg leuk!

Een camping is ideaal voor een gezin. De kinderen kunnen met leeftijdsgenootjes de hele dag doorbrengen terwijl jij geniet van de zon. Om je op weg te helpen met het vinden van de beste camping staat hieronder een lijst met 10 campings die positief beoordeeld zijn op het internet.

 1. K.A.C.B. Westende

Deze camping gelegen op 600 m van het strand is een 4-sterren realisatie die instaat voor rust, gezelligheid, ontspanning en natuur.? Het terrein gelegen in het groene domein Duinendorp is goed voor 321 met groen afgebakende plaatsen. http://www.dekust.be/logeren/kacb-westende

 1. Kompas Camping Nieuwpoort

Top-service voor de kampeertoerist: o.a. ruime plaatsen, verzorgd sanitair, taverne, winkel, sporthal en watersport zorgen voor een onvergetelijke vakantie. Verhuur van comfortcaravans, bungalowtenten, tipitenten en trekkershutten. http://www.dekust.be/logeren/kompas-camping-nieuwpoort

 1. Camping Klein Strand

Het door een openbare weg doorsneden terrein ligt bij een recreatieplas met glijbaan waarin men kan zwemmen en waterskiën. De toeristische plaatsen zijn gescheiden van de seizoenplaatsen en omgeven door beukenhagen. De halte voor de bus naar Brugge is op loopafstand.
Het schuin aflopende strand is toegankelijk voor dagtoerisme. Er is toezicht aanwezig. Speelvlot.
De camping ligt op fietsafstand van Brugge, waarbij men het Brugse Ommeland met bossen en kastelen doorkruist.
http://www.anwbcamping.nl/belgie/vlaanderen/camping-klein-strand-jabbeke/overzicht.html

 1. Familiecamping Domein Kindervreugde
 2. Verblijfpark Zandpolder
 3. Park D’ Heule
 4. Camping Jamboree
 5. Verblijfpark T’Massenhof
 6. Camping Veld en Duin
 7. Bonanza 1

De Belgische stranden zijn overigens goed te bereiken met de auto via de A10 en A11. Ook kan je er goedkoop komen met de trein. En wil je van de reis ook je vakantie maken? Dan is het aan te raden om met de fiets te gaan. Zo kom je door pittoreske dorpjes en langs prachtige natuur. Bovendien kan je met je fiets de trein terug naar Nederland nemen.

Hopelijk weet je nu iets meer over de Belgische kust en kan je nu makkelijker je vakantiebestemming kiezen. Voor meer informatie over campings en activiteiten in België kan je naar www.dekust.be gaan. Als dat nog niet genoeg is, dan kan een kijkje op de website van de ANWB ook helpen.

Speak Your Mind

*