Kamperen aan de Vlaamse kust

Wil je zandkastelen bouwen, maar niet vastzitten aan de Nederlandse kust? Ga dan eens kennismaken met de Belgische kust 67 kilometer zandstranden met daarachter de duinen. Je hebt de Oostkust met Knokke- Heist, Blankenberge en Brugge, de Middenkust met De Haan, Oostende, Middelkerke en Bredene en de Westkust met De Panne, Koksijde en Nieuwpoort. Met andere woorden genoeg mogelijkheden om te genieten van zon, zee en strand.

kust van belgie

Het weer

Het weer in België kan net zo wisselvallig zijn als het weer in Nederland, maar de Vlaamse kust neigt iets meer naar een Zeeklimaat dan je aan de kust in Nederland zult vinden. Dat resulteert dus in gemiddeld warmere zomers dan binnen Nederland. Toch is het weer altijd wisselvallig en is er niet op te gokken dat het een garantie biedt voor warm weer en zon. Toch heeft de Vlaamse kust gemiddeld gezien milde winters en warme zomers, er is het gehele jaar kans op neerslag maar de kans op neerslag is het laagste in het voorjaar en het begin van de zomer. Wanneer er een oostelijke stroming staat zullen de temperaturen hoger liggen dan gemiddeld en zijn er temperaturen van boven de dertig graden met als gevolg warme zwoele zomeravonden op het strand. Nadeel wanneer je in je tentje bij het strand ligt is dat de temperatuur in de ochtend zeer waarschijnlijk dan nog rond de twintig graden zal liggen, wat vrij warm is – zeker om in te slapen.

De zon

In de maanden juli en augustus is er voornamelijk kans op dertig graden of wellicht nog wel iets warmer. De kans op langdurige neerslag is in die periode aanwezig maar zeer klein te noemen. De zonzekerheid is daarentegen weer zeer hoog te noemen. In de twee hete maanden wordt de UV index ingeschat op 6 – 8 wat redelijk hoog is – niet vergeten je zonnebrand crème mee te nemen dus! Het is zeker in de maanden juli en augustus van groot belang dat je je regelmatig in blijft smeren, en kleine kinderen zelf het liefst met een hoge factor en mogelijkerwijs met een UV blokker. Er zijn voor kleinere kinderen ook pakjes te verkrijgen waarbij ze zo min mogelijk UV straling krijgen. Zelfs in het gematigde klimaat van België is het belangrijk om aan je huid te denken. Niet alleen is een rood verbrande huid erg vervelend maar het kan ook de kans op huidkanker enorm verhogen, zeker wanneer dit in de jongere jaren van je leven gebeurt.

België vakantiebestemming bij uitstek

Niet alleen de kust is interessant, en wanneer je een meerdaagse vakantie aan de kust boekt, kan het een enorm leuke afwisseling zijn om een van de steden in de buurt eens aan te doen. Je zal nog verrast zijn door de cultuur die België biedt.

 

 

Speak Your Mind

*