Kamperen in 2016: Waar gaat de Nederlander naar toe?

Hoe je het ook went of keert, de gemiddelde Nederlander is een echte kampeerder. Gezellig met het gezin de auto instappen en een dag later aankomen in een warm land in het zuiden van Europa, dat is een beeld wat menig Nederlander zal kennen. Ook dit jaar zullen weer veel landgenoten de grens oversteken om te gaan kamperen. Wat zijn daarbij de belangrijkste bestemmingen? En wat is de trend voor dit jaar?

Populairste bestemming om te kamperen

Het populairste land voor Nederlanders om in te kamperen is -hoe kan het ook anders- Frankrijk. Ook in 2016 is Frankrijk weer het beloofde land als het gaat om de tent opzetten. Het merendeel gaat daarbij naar het zuiden van Frankrijk, waar veel gebieden zich al voorbereiden op de hordes toeristen die gaan komen. Het hoogseizoen staat op punt van beginnen dus de drukte komt eraan.

Opkomend kampeerland: Kroatië

Naast Frankrijk zijn natuurlijk ook Spanje en Italië weer populaire landen om in te vertoeven. Een ander verrassend land om in te kamperen is Kroatië. Dit land is namelijk erg in trek als het gaat om kamperen. Mede dankzij de prachtige natuur, de ongereptheid van het land en het goedkope(re) levensonderhoud, is Kroatië een geliefde keuze voor kamperende Nederlanders.

Camping Glavotok

Wat is de trend voor 2016 wat betreft kamperen?

Bij kamperen zul je al snel denken aan twee weken op dezelfde plek zitten en binnen de omgeving blijven. Veel mensen vinden het dan ook fijn om daadwerkelijk niks te doen wanneer ze vakantie te hebben. We zien echter ook steeds meer (jonge) gezinnen en jongeren die de camping gebruiken als uitvalbasis voor een citytrip. Helemaal geen gek idee. Want bedenk zelf maar eens; je hebt de rust en ruimte van een camping, maar voor de dagen uit of leuke activiteiten kun je naar de stad. Daardoor kun je het beste van twee werelden combineren en hoef je aan thuisblijvers niet te vertellen dat je helemaal niets hebt gedaan.

Speak Your Mind

*